TUTORIAL: Pozitionare / locatie servomotorase V68, V70, V71, V85 de la clapete ventilatie aer Climatronic AC la VW Golf 4, Bora, Passat B5.5, Skoda Octavia 1, Seat Leon 1M, Audi A3 8L

Trebuie sa stiti ca sistemul climatronic reglează temperatura din interiorul masinii în funcție de setarea temperaturii alese. Sistemul Climatronic ajusteaza viteza aerotermei sau a ventilatorului din habitaclu și acționeaza automat clapetele de distribuție a aerului pentru a asigura o temperatura interioara placuta.

AICI gasesti servomotoras motoras aeroterma clapeta incalzitor habitaclu Volkswagen Golf 4, Bora, Caddy, Passat B5(1996-2005), Skoda Octavia 1, Seat leon 1M, Audi A3, cod 1J0907511:

VEZI AICI CUM SE DEMONTEAZA SERVOMOTORASUL V71 LA VW GOLF 4, BORA, SKODA, SEAT AUDI!

Asadar, pentru reglarea clapetelor de distributie a aerului se ocupa niste servomotorase care vin montate pe carcasa aerotermei. Acestea sunt amplasate în anumite locuri de pe carcasa aerotermei in asa fel incat sa ghideze clapetele de ghidaj a aerului. Mai exact aceste motorase închid și deschid clapetele pentru a direcționa
aerul către gurile de ventilatie selectate de pe panoul de control.

Dacă unul dintre servomotorase nu mai funcționează, nu vă va permite să deschideți sau să închideți clapeta de ghidare a aerului, ceea ce face ca aerul să sufle constant, sau deloc, printr-o anumita grila de ventilatie din masina.

Asadar, in acest video tutorial va vom arata unde sunt pozitionare cele 4 servomotorase (V68, V70, V71, V85) de la sistemul Climatronic al modelelor VW Golf 4, Bora, Passat B5.5, Caddy, Skoda Octavia 1, Seat Leon 1M Audi A3 8L.

Aceste servomotorase se gasesc si pe modele ca Porsche 996, Porsche 996 GT3, Porsche 996 T/GT2, Porsche Boxster 986, Porsche 911 T/GT2RS, Porsche 997, Porsche 997 Gen. 2, Porsche 997 GT3, Porsche 997 T/GT2, Porsche Boxster 987, Porsche Cayman 987.

Servomotorasul V85 inchide si deschide clapeta de ventilatie de la gurile de ventilatie de la parbriz si de la gurile de ventilatie de la picioarele soferului, pasagerului din fata si de la picioarele pasagerilor din spate.

Servomotorasul V70 (cu verde) inchide si deschide clapeta de ventilatie pentru gurile laterale (sofer si pasager) de pe plansa de bord.

Servomotorasul V68 (cu mov) inchide si deschide clapeta de ventilatie pentru grilele centrale de pe plansa de bord, deasupra consolei centrale.

In partea din dreapta a plansei de bord este pozitionat servomotorasul V71 care are rolul de recirculare a aerului. Este prins doar intr-un singur surub cu cap de 5.5 mm.

VEZI AICI CUM SE DEMONTEAZA SERVOMOTORASUL V71 LA VW GOLF 4, BORA, SKODA, SEAT AUDI!

Te incurajez sa arunci un ochi si peste MIILE DE PRODUSE la preturi promotionale pentru VW Golf 4:

Cea mai diversificata gama de GADGETURI AUTO la preturi promotionale o gasesti AICI:

Vezi si alte TUTORIALE VIDEO pentru VW Golf 4 / Bora:

Cum demontezi rezistenta trepte aeroterma (cu clima) VW Golf 4 / Bora!

Ce ar trebui sa contina setul de pana la VW Golf 4!

Cum intri in MENIUL SECRET la VW Golf 4!

Cum resetezi intervalul / perioada de service la VW Golf 4!