Shell furnizeaza Scuderiei Ferrari ulei pentru motor din gaze naturale

La Marele Premiu al Chinei, care s-a desfășurat pe circuitul de la Shanghai, Scuderia Ferrari a folosit pentru prima dată uleiul de la Shell produs din gaze naturale. Uleiul ultraperformant pentru motor, Shell Helix Ultra, cu tehnologie Shell PurePlus este produs din gaze naturale, în loc de ţiţei, oferind o formulă Shell Helix Ultra pentru curse, care asigură un nivel îmbunătăţit de curăţare şi protecţie a motorului, iar rezultatul este o eficienţă mai mare.

[cml_media_alt id='451']shell helix ultra 1[/cml_media_alt]

Guy Lovett, director de tehnologie Shell Formula One, a declarat: „Motorul monopostului SF15-T depăşeşte nivelul de 600 cai-putere, iar turbocompresorul, care atinge turaţii de până la 2000 rotaţii per secundă, poate funcţiona la temperaturi care ajung şi la 1.000 grade Celsius acestor condiţii, dar în acelaşi timp va atinge şi un nivel de protecţie pentru a se depăşi durata de viaţă a motorului – de peste 4.000 de kilometri -, ţinând cont că fiecare pilot are alocate doar patru motoare pentru tot sezonul. În mediul unui motor de Formula 1, cu temperaturi ridicate şi stres ridicat, uleiul potrivit pentru motor poate furniza un avantaj decisiv”.

Cauti un cadou Ferrari?: Vezi aici o lista completa:

Tehnologia Shell PurePlus este un proces „gas-to-liquid” (GTL) revoluţionar, dezvoltat în peste 40 de ani de cercetare, care transformă gazele naturale într-un ulei de bază extrem de curat, aproape fără nici una din impurităţile existente în ţiţei. Uleiul de bază este o componentă principală a lubrifianţilor finiţi. Uleiul de bază este produs la uzina Pearl GTL din Qatar, un parteneriat între Shell şi Qatar Petroleum – în prezent, cea mai mare sursă de produse GTL din lume. Prin integrarea lanţului de valori al gazului din Qatar şi a lanţului global de furnizori de lubrifianţi al Shell, Shell Helix Ultra cu tehnologia PurePlus – uleiul pentru motor utilizat pe şosea – este disponibil şoferilor de pretutindeni.

[cml_media_alt id='452']Helix_2015_ro[/cml_media_alt]

Acum, după trei ani de teste intense, o nouă formulă Shell Helix Ultra pentru curse este disponibilă pentru a fi utilizată de noul motor Ferrari V6 pe un circuit de Formula 1.

Dave Salters, director de dezvoltare a motorului la Scuderia Ferrari, declară: „A fost un program dedicat şi de succes pentru dezvoltarea unui ulei pentru Formula 1 bazat pe tehnologia Shell PurePlus, prin care s-a făcut un pas important în eficienţa motorului, dar, în acelaşi timp, a menţinut protecţia necesară pentru acest tip de motor de Formula 1, suspus unor solicitări foarte mari. Alături de echipa de dezvoltare Shell, am lucrat împreună la dezvoltarea şi introducerea unor noi tehnologii privind uleiurile şi combustibilii pentru a îmbunătăţi eficienţa şi consumul de combustibil al motorului. Actualul regulament şi arhitectura motorului recompensează aceste câştiguri de eficienţă, care au fost dezvoltate cu această tehnologie avansată a uleiului”.

Prin combinarea uleiului de bază pur obţinut din gaze naturale cu o selecţie de aditivi de înaltă performanţă se obţine o formulă de ulei pentru motor, de calitate mai mare, produsă de Shell pentru Scuderia Ferrari. Acesta curăţă şi lubrifiază motorul, ceea ce contribuie la minimizarea pierderilor prin frecare şi asigură că nivelul maxim de energie din combustibil ajunge la roţi de-a lungul cursei. De asemenea, contribuie la furnizarea unei îmbunătăţiri a consumului – aspect care a devenit şi mai important după ce regulamentul tehnic a limitat cantitatea de combustibil (100 kg pe cursă).

Mark Wakem, lider de dezvoltare a uleiului Shell pentru motorul de Formula 1, spune: „Shell Helix Ultra pentru Scuderia Ferrari este conceput şi dezvoltat să îmbunătăţească puterea şi eficienţa motorului prin reducerea pierderilor din interiorul acestuia. Atunci când lubrifiantul protejează şi menţine suprafeţele, cu cât reduci mai mult frecarea, cu atât ai mai multă putere disponibilă pe care să o transferi din combustibil către roţi pentru performanţe optime”.

Disponibil pentru şoferii din lumea întreagă, Shell Helix Ultra cu tehnologie PurePlus este un ulei pentru motor full sintetic, realizat din gaze naturale, care furnizează un nivel mai mare de curăţare şi protecţie decât a avut Shell Helix Ultra vreodată.

Cea mai diversificata gama de GADGETURI AUTO la preturi promotionale o gasesti AICI:

Esti mecanic auto si cauti Scule Profesionale de cea mai buna calitate? Vezi AICI mii de produse:

Pentru consultanta specializata in vederea achizitionarii unei masini second-hand (verificari auto in service specializat, diagnoza auto, acces la licitatii auto https://www.adesa.eu/ro/home ) si/sau colaborari (promovare produse auto in tutorialele video) scrie-ne la adresa: servicetutorialsro@gmail.com.