Ce este cricul auto și ce avantaje îți oferă acesta?

Reparațiile unei mașini înseamnă de cele mai multe ori și lucrări ce trebuie efectuate sub aceasta. Ridicarea unei mașini se face însă cu dificultate, mai ales că în general beneficiarii nu au la dispoziție ateliere mari și platforme pe care să urce mașinile pentru a efectua verificările și reparațiile necesare. Soluția în acest caz este folosirea unui cric auto, care permite ridicarea mașinii în scopul oferirii accesului sub aceasta.

Ce este un cric auto și cum funcționează?

Un cric auto reprezintă un dispozitiv folosit pentru ridicarea automobilelor, pentru a putea fi realizate la acestea lucrările de care au nevoie. În general cricul este folosit pentru verificări, reparații sau chiar pentru a putea schimba anvelopele, iar acest lucru înseamnă că dispozitivul poate fi chiar pus în mașină, pentru a putea fi de folos atunci când mașina suferă o pană.

Principiul de funcționare al cricului auto este hidraulic, mașina fiind împinsă în sus cu o forță generată de pistonul cricului. În unele situații, atunci când există posibilitatea, mașina poate fi prinsă cu chingi speciale și cârlig, pentru a ușura presiunea pe cricul auto. 

Greutatea proprie a unei mașini este destul de mare, astfel că atunci când alegi un cric potrivit ar trebui să ai în vedere și această caracteristică, pentru a fi sigur că dispozitivul rezistă la forța de compresiune generată de greutate. Vei vedea că există diferite tipuri de cricuri, iar pentru a afla cât costă un cric auto ar trebui să te documentezi cu privire la caracteristicile acestuia. 

Care sunt avantajele pe care ți le oferă un cric auto?

Avantajul imediat al cricului auto este acela că îți permite să ridici automobilul în orice moment, atunci când crezi că mașina ta întâmpină dificultăți. Este destul de greu să te oprești din drum și să intri sub mașină pentru a observa, spre exemplu, o scurgere de ulei. Nu vei avea vizibilitate foarte bună și nici spațiu pentru a putea analiza în mod corect situația. Cricul însă este o soluție eficientă deoarece poți ridica mașina și te poți uita în detaliu, pentru a ști exact ce soluție ar trebui să adopți. 

De asemenea, un cric auto mai permite și alte avantaje, după cum urmează:

Mobilitate și portabilitate

Cricul auto este un dispozitiv care nu ocupă foarte mult spațiu și care nu are o greutate considerabilă. În consecință, poți pune cricul în mașină, în portbagaj, pentru a avea întotdeauna la dispoziție soluția potrivită pentru nevoile mașinii tale. 

Rezistență și durabilitate

Cricurile sunt dispozitive proiectate să satisfacă nevoia de ridicare a diferite tipuri de automobile. Spre exemplu, capacitatea anumitor modele de cricuri ajunge chiar până la a ridica mașini și camioane, astfel că nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la rezistență și durabilitate. În plus, materialele din care sunt realizate cricurile sunt deosebit de rezistente, iar sistemele hidraulice sunt cele mai eficiente, fiind folosite de asemenea și la utilaje de mari dimensiuni. 

Economii financiare

Dacă mașina ta are adesea probleme și ești nevoit să mergi des în service, atunci știi cu siguranță cât de mulți bani costă fiecare reparație și intervenție. Chiar și schimbarea anvelopelor este costisitoare, astfel că un cric auto este soluția perfectă pentru a economisi. Cu un cric auto îți poți verifica singur starea mașinii și poți schimba în regie proprie anvelopele, acest lucru reducând costurile și aducând în schimb economii.

Alege un cric pe care să te poți baza atunci când ai nevoie de intervenții rapide sub automobil, fără a mai fi nevoie să mergi în service pentru fiecare aspect ce ține de mașină. Alege cricuri de calitate, din magazine care cunosc importanța acestor produse și care pun accent pe gradul de încredere și pe satisfacția clienților.