Mazda CX-5 (2012-2022) nu are rezervor lichid servodirectie

Daca ati tot cautat la Mazda CX-5 prin compartimentul motor rezervorul pentru lichidul de la servodirectie, ei bine trebuie sa stiti ca acesta nu exista. Modele ca Mazda CX-5 2012-2022 nu dispun de acest rezervor pentru ca au montate casete de directie electrice, iar acestea nu au nevoie de lichid de servo.

In plus, acest tip de casete de directie electrice folosesc un sistem EPS, adica un motor si un senzor bidirectional fara perii pentru a oferi asistenta la sistemul de directie si nu foloseste niciun un fel de lichid pentru a misca rotile masinii.

Acest motor se afla montat pe coloana de directie in dreptul picioarelor soferului. Ca sa ajungeti la el, va trebui sa demontati toate plasticele din jurul coloanei de directie.

Costul unui asemenea motor electric variaza intre 400 – 600 ron, in functie de producatorul piesei. Inlocuirea sau schimbarea acestuia este destul de usoara, insa trebuie sa aveti in vedere ca mai intai sa conectati motorul la cablajul masinii inainte de a-l monta pe masina. Daca vreti ca inlocuirea acestui motor sa fie facuta intr-un service auto, atunci va trebui sa va asteptati la costuri mai mari, undeva intre 1500-2500 ron.