De ce sunt necesare stergatoarele auto și cum funcționează acestea

Un ștergător de parbriz este alcătuit dintr-un braț metalic; un capăt se rotește, în timp ce la capatul celalalt este atașat un braț lung și flexibil. Brațul este pus in miscare de un motor, în general unul electric, deși pentru unele vehicule se utilizează, de asemenea, o energie cinematica. Ștergeți în mod constant lamelele cu apă, eliminați murdăria de pe ele, în cazul modelelor cu schelet păstrați articulațiile curate tot timpul, nu le lubrifiați în niciun caz. Stergatoarele sunt utilizate pentru a curata parbrizul unui vehicul, astfel încât șoferul să aibă o vizibilitate foarte buna. Suprafata de curățare a unui vehicul in mișcare este de aproximativ 67 de grade. Marginile au o lungime cuprinsă între 30 și 76 cm.

În general, vehiculele automatizate, inclusiv avioanele, trenurile, bărcile și vehiculele, sunt dotate cu ștergătoare de parbriz. Ștergătoarele de parbriz sunt acționate de un motor electric. Motorul electric, prins cu un șurub, transmite energia cinematica către o bară lungă care rotește brațele ștergătoarelor.

Imagine cu lamele ștergătoarelor de pe site-ul magazinului rexbo.ro

Când trebuie înlocuite ștergătoarele de parbriz:

Este în general recomandata înlocuirea lamelelor ștergătoarelor de parbriz de 6 ori pe an. Ștergătoarele de parbriz sunt confecționate dintr-un material flexibil care se deteriorează și este mai puțin rezistent pe termen lung. Daca doriți să vă concentrați asupra ștergătoarelor de parbriz în mod frecvent și să înțelegeți ce semne să căutați atunci când acestea încep să se rupă.

Cum iti dai seama ca ștergătoarele de parbriz sunt deteriorate

 • 1. Probleme legate de elasticitate
 • 2. Sticlă sau folie de parbriz incretita
 • 3. Lamele crapate
 • 4. Forme imperfecte
 • 5. Contact imperfect cu parbrizul
 • 6. Urme pe parbriz

Uneori, puteți restaura utilitatea piesei prin curățarea acesteia. Dacă deteriorarea ștergătoarelor nu este din cauza functionarii lor, este esențial să le schimbați complet sau (mai accesibil) să schimbați lamelele. Înlocuirea nu este problematică și ar trebui să fie posibilă foarte usor, fără prea multe probleme. Pur și simplu scoateti ștergătoarele nefolosite prin apasarea închizătoarei sau a încuietoarei, iar apoi montati-le pe cele noi.

Instrucțiuni pentru schimbarea lamelele ștergătoarelor:

 1. Scoateti vechile lamele de pe bratele stergatoarelor.
 2. Ridicați ștergătorul, rotiți lamela in pozitie orizontala.
 3. Apăsați pe inchizatoare și trageți trageti lamela în jos.
 4. Apoi, rotiți lamela în raport cu brațul și retrageți.
 5. Refaceți acest ciclu, în sens invers, pentru a monta noile lamele.
 6. Testați pe un parbriz curat.