Ce este un amortizor de șocuri 

Amortizoarele sunt o piesă principală și centrală a suspensiei unui vehicul. Se dorește o apărare de șoc pentru a ingera sau canaliza presiunea și a readuce rapid arcurile și suspensia.. Acestea controlează socurile arcurilor. Amortizoarele mențin anvelopele în contact fiabil cu drumul. Amortizorul are rolul de a menține presiunea și revenirea arcurilor și a suspensiei. Acestea direcționează amplul avans al arcului. Amortizoarele mențin anvelopele în contact permanent cu drumul. amortizor, numit de asemenea și Snubber, gadget pentru controlul mișcării nedorite a unui vehicul montat pe arcuri, arcurile acționează ca un tampon între punți și caroserie și diminuează socurile produse pe caroserie de o suprafață neplăcută de pe sosea. Amortizoarele reduc în mod fundamental șocurile și vibrațiile de la nivelul tinutei de drum. Acest lucru diminuează daunele la nivelul caroseriei, timpul personal și costurile de asistență.

Cum funcționează

În momentul în care ajungeți cu o roată într-o groapa de pe sosea, suspensia și arcurile vehiculului se mișcă pentru ca anvelopa să rămână în contact cu soseaua și să coordoneze energia. Amortizorul inițiază dinamica arcurilor prin schimbarea energiei unice a arcului în energie caldă (căldură). Această energie nucleară este apoi slăbită într-un lichid antrenat de apă. Amortizoarele sunt o cameră încărcată cu ulei. Pe măsură ce suspensia vehiculului dumneavoastră se mișcă, o cameră trece prin camera plină de ulei. Dezvoltarea peste tot a camerei are grijă de măsuri de lichid prin deschiderile (mici deschideri) din capul camerei. Deoarece doar o măsură umilă de fluid este constrânsă afară.

Imaginea arcului amortizorului este luată de pe site autopieseonline24.ro

Când este timpul să înlocuiți amortizorul

Vehiculele au nevoie de o înlocuire standard a amortizoarelor la fiecare 80.000 km sau în funcție de marca și modelul vehiculului dumneavoastră.

În cazul în care vă gândiți dacă autovehiculul dvs. are nevoie de amortizoare,

Căutați aceste semne:

Conducere neuniformă

Probleme la direcție

Scurgere de lichid

Probleme de frânare

O tehnică de testare a stării amortizoarelor autovehiculului dvs. este să apasati pe marginea unui autovehicul cu forță. În cazul în care autovehiculul continuă să se balanseze ulterior renunțării, amortizoarele ar trebui să fie schimbate.

Caracteristicile amortizorului de șocuri 

Amortizoarele pot fi caracterizate prin capacitatea lor de a schimba atributele forței de amortizare în două grupe: inactive și mobile. Adunarea ultimei opțiuni poate fi separată în amortizoare flexibile fizic și cele mobile natural cu utilizarea semnalelor electrice. se lucrează pentru a alege elementele de bază ale unui amortizor de șoc ideal și pentru a portretiza tipurile care procedează sau pleacă de la acest ideal. Printr-o mașină considerând regula unui pointer de motor cu abur.

Se spune că constrângerile majorității amortizoarelor se întorc, la un nivel elementar, la o marcă solitară numită „autonomie”, care este capacitatea de a controla un vehicul suficient de rapid pe străzile în general aspre, fără a perturba mersul pe bulevard cu 20 de km/h, care a devenit atât de iritant începând cu prezentarea anvelopelor fara camere și amortizoarele cu suspensie pe arc. Diferitele cazuri remarcabile de amortizoare accesibile în prezent sunt ordonate, descrise în general, iar calitățile lor sunt disecate. S-a ajuns la concluzia că ar trebui să fie fezabil să se livreze un amortizor mecanic bidirecțional la o cheltuială rezonabilă, care să ofere nivelul ideal de împlinire, să fie versatil atât pentru vehiculele ușoare, cât și pentru cele cu greutate mare și să satisfacă nevoile conducerii actuale.