Mecanicii autorizati cu experienta de la un service auto pot inlocui rapid capetele de bara

Daca ai fost curios sa vezi detalii despre sistemul de directie intr-o carte de mecanica ai observat ca fuzeta si bieleta de directie sunt unite prin intermediul capului de bara.

Capul de bara nu este altceva decat un fel de pivot, cu suport metalic in care vin infiletata bieleta de directie si surub cu bila peste care este un burduf din cauciuc. De ce este montat acolo capul de bara? Pentru a prelua socurile, fireste, dar si pentru mobilitatea mai buna a rotilor stanga-dreapta, fara sa conteze pozitia in care se afla acestea.

Partea mai putin placuta este ca toate socurile se transmit direct in capul de bara si uzura intervine foarte des daca ai drumuri proaste pe care esti nevoit sa te deplasezi in fiecare zi. Functionarea in practica este simpla. Pinionul se roteste deasupra rafturilor, apare impingerea si tragerea anvelopelor din fata si rotirea volanului.

Nu stii cand apare uzura la capetele de bara, deci trebuie sa fie verificate mereu, inclusiv cand mergem cu masina la revizii la un service de mecanica auto cu experienta in mecanica auto si intretinere auto. La ce semne sa fii atent ca sa stii cand e cazul sa faci o inlocuire capete de bara? Daca auzi zgomote din fata masinii cand rotile sunt deja la viteza mica s-ar putea sa ai probleme cu capetele de bara. Inlocuirea capetelor de bara va deveni necesara si atunci cand autovehiculul „trage” intr-o anumita parte in timpul deplasarilor. Un semn clar al problemelor la capetele de bara va fi si uzura inegala pe marginile anvelopelor sau sunetele care imita loviturile cand se fac viraje stranse.

Chiar daca aveti ceva experienta in mecanica si stiti in general cum functioneaza masina este de preferat sa lasati un specialist sa se ocupe de inlocuirea capetelor de bara. Best Tires Shop va pune la dispozitie mecanici auto autorizati, cu experienta vasta in domeniul mecanicii auto si intretinerii auto, profesionisti care vor sti mereu ce au de facut ca sa repare orice defectiuni la directie. Se vor verifica, in cadrul reviziilor sau evaluarilor punctuale, toate componentele sistemului de directie, bara de directie va fi observata cu aparate speciale si tehnologii de ultima generatie pentru a se depista orice urme de uzura si defecte majore.

Daca este nevoie se va inlocui si capul de bara si alte elemente ale sistemului de directie care nu mai functioneaza deloc in parametri optimi pentru siguranta mai mare in timpul deplasarilor pe orice tip de drumuri.

Serviciile complete si piesele de calitate, de la distribuitori autorizati vor fi o garantie in plus pentru fiecare interventie din service, alaturi de inspectii interioare si exterioare executate eficient si rapid. Magazinul de anvelope Best Tires Shop are in permanenta piese pentru inlocuiri multiple in functie de problemele depistate in service, piese din materiale de calitate care previn o uzura rapida de fiecare data cand utilizam autovehiculul pe drumuri mai deosebite. Cu o programare la Best Tires Shop orice fel de defectiuni de la capul de bara vor disparea si masina va fi gata de luat la drumuri oricat de lungi.