DailyDriven devine dealerul celei mai mari case de tuning din UK

Dailydriven.ro este dealerul oficial al celei mai mari case de tuning din UK si una dintre cele mai mari din lume, Quantum Tuning.

Fie ca vrei mai multi cai putere, mai multa siguranta in depasiri, un consum mai mic sau doar ai nevoie de un cuplu mai mare in trepte superioare, solutiile de Chiptuning sunt gandite pentru tine. Resoftarile auto se fac fara nicio modificare mecanica adusa masinilor, toate optimizarile facandu-se din soft, tinand cont de parametrii actuali de functionare ai motorului.

Dailydriven.ro este dealerul oficial al celei mai mari case de tuning din UK si una dintre cele mai mari din lume, Quantum Tuning.

Cine este Quantum Tuning? Cu o experienta de 20 de ani in cercetare si dezvoltare de softuri pe Dyno, Quantum a ajuns repede cel mai mare tuner din UK. Echipa de peste 20 de ingineri lucreaza in fiecare zi reusind sa optimizeze mai bine de 50.000 de masini pe an. DailyDriven este dealerul lor oficial in Romania.

Ce inseamna chiptuning-ul si cum optimizeaza el parametrii motorului?

Prin chip tuning ne referim la modificari ale softului calculatorului masinii, ECU, care aduc imbunatatiri in ceea ce priveste cresterea de cai putere si imbunatatirea consumului masinii. Chiptuning-ul mai este numit de multi posesori si soft stage 1.

Procesul de resoftare este simplu: folosind aparatura de ultima generatie de la Alientech se extrage si se citeste harta initiala a masinii. Dupa citire, parametri cheie vor fi modificati pentru a obtine un randament mai bun. Dupa ce modificarile au fost implementate, softul vechi este inlocuit cu cel imbunatatit folosind aceeasi aparatura.

Un soft facut corect care tine cont de parametrii si limitarile masinii tale, va imbunatati dramatic puterea si cuplul motorului. Masina va accelera mult mai bine, raspunsul din acceleratie va fi imbunatatit si te vei simti mult mai in siguranta in depasiri.

Cu cat creste puterea masinii la stage 1?

Cresterea depinde foarte mult de limitarile mecanice ale masinii. Factorii de care se tine cont sunt:

  • capacitatea cilindrica a motorului;
  • turbina masinii;
  • injectoare;
  • admisie;
  • capacitatea de racire a masinii;
  • limitele de cuplu din cutia de viteze.

Este de la sine inteles ca masinile cu turbo raspund cel mai bine la modificari de soft. Unele masini pot creste si cu 50%. Un simplu exemplu: Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo Bezina, 200cp si 330nm va avea un castig de 110cp si 130nm.

Multa lume intreaba daca piesele vor fi afectate pe termen lung la stage 1 si de ce producatorii nu fac aceste optimizari. Sunt posibil cele mai dese intrebari pe care le poate primi orice tuner din lume. Haide sa le luam pe rand si la final vom pune si un disclaimer:

  • Vor fi motorul si cutia de viteze afectate pe termen lung? Nu. Toate modificarile sunt facute in parametrii admisi de producator si se incadreaza in tolerantele componentelor motorului. Exemplu simplu. Audi Q5 2.0 TFSI vine cu o cutie si un motor care pot functiona in maxim cu 600 de Nm cuplu, dar masina pleaca din fabrica cu 300+, dupa resoftare ajunge la 400+, nici macar nu se apropie de 90% din potentialul motorului sau al cutiei. Trebuie sa stii ca in medie motoarele si cutiile sunt gandite sa plece din fabrica cu 40-50% din potentialul lor maxim. Marja difera de la o masina la alta. Ne putem da seama de acest lucru cand vedem 2 masini din aceeasi gama cu aceeasi motorizare, dar cu output de putere diferit. Exemplu: Mini One 1.5T 75 CP vs Mini Contryman 1.5T 135 CP – aceeasi motorizare pusa pe 2 masini diferite, dar cu limitari de putere diferite din cauza softului ECU.
  • Producatorii pun limitari in anumite tari unde impozitul se plateste la kw si nu dupa capacitatea motorului. Astfel, am vazut masini cu 136 de cai putere pe un motor care in alte tari dezvolta 177. Pe langa asta, producatorii adauga mici modificari de design si vand aceeasi motorizare dar cu mai multi cai si cu un adaos mult mai mare comercial.

Quantum Tuning ofera in Anglia garantie un an de zile la motor si cutie pentru toti clientii lor. Doar daca facem un calcul simplu ne dam seama de problemele care pot aparea din cauza softurilor. Cine ar da garantie la piese daca fac 50.000 de masini pe an si 2% din ele s-ar strica si ar trebui sa plateasca la fiecare reparatii de sute sau mii de euro? Dupa cum am spus, un soft corect OPTIMIZEAZA in limita pieselor disponibile pe masina.

Un soft poate scoate la iveala doar probleme grave pe care masina deja le are si daca o astfel de masina ajunge la atelier, resoftarea nu se va mai face. Daca turbo este defect deja, injectoarele au corectii mari si alte probleme mecanica, softul va accelera defectarea unor piese care sunt 99% defecte si pe cale sa cedeze definitiv.

DailyDriven.ro ofera garantie pe viata la soft si garantia banilor inapoi timp de 30 de zile. Pe langa asta vei primi o fisa de autenticitate de la Quantum Tuning care atesta originea softului.