Navigatiile dedicate cu tehnologie Mirror Screen – o experienta inedita la volan

Tehnologia performanta, functiile si aplicatiile gadget-urilor inovative fac parte din viata omului modern care s-a familiarizat atat de mult cu acestea, incat nu ar mai putea sa renunte la confortul fizic si psihic pe care il ofera. Cu ajutorul unei navigatii dedicate cu tehnologie Mirror Screen, de exemplu, conducatorii auto pot ramane conectati si, in acelasi timp, sa conduca in siguranta. Practic, Mirror Screen face posibil ca soferul sa se poata bucura de aplicatiile pe care le prefera chiar si atunci cand porneste intr-o calatorie cu masina personala.

Ce este Mirror Screen?

In principiu, Mirror Screen este o tehnologie care ajuta la utilizare optima a functiilor si aplicatiilor pe care le are telefonul, direct pe ecranul navigatiei dedicate a autovehiculului personal. Cu ajutorul acestui sistem toate aplicatiile vor fi mai vizibile si, mai mult de atat, pot fi utilizate ori prin comenzi vocale, ori printr-o apasare tactila simpla.

Soferul poate efectua apeluri, folosi aplicatii cum ar fi Waze, asculta muzică sau sa citeasca mesaje, folosind comezile tactile sau vocale.

In niciuna dintre aceste situatii mentionate, nu va fi necesar ca soferul sa isi schimbe orientarea vizuala si astfel va putea sa ramana cu privirea la drum.

Tehnologia Mirror Screen ofera functii care fac calatoriile mai atractive

Apple CarPlay se adreseaza posesorilor de iPhone, carora le permite sa efectueze apeluri telefonice, sa vizualizeze harti diverse, sa asculte muzica si sa isi verifice SMS-urile intr-un mod intuitiv, ori prin comenzi vocale, ori prin control tactil.

Avantajele pe care le are Siri, sistem de recunoastere vocala care poate fi activat cu ajutorul butoanelor dispuse pe volan, sunt numeroase:

  • acceseaza si apeleaza contactele: este suficient ca soferul sa spuna „Hei Siri” si in continuare ce contact isi doreste sa fie apelat;
  • scrie si verifica SMS-uri fara sa fie necesar ca soferul sa se uite pe iPhone.

Aplicatia „Harti”, pe de alta parte, face posibil ca Apple CarPlay nu doar sa ajute soferul sa se orienteze eficient chiar si intr-un trafic aglomerat, dar estimeaza si timpul pana la destinatie. De asemenea, soferul poate sa dea adresa la care doreste sa ajunga catre Siri – calatoria va fi mai rapida si mai sigura.

Nu in ultimul rand, Spotify sau Stitcher sunt aplicatii audio pe care soferii le pot utiliza usor cu ajutorul Apple CarPlay.

Android Auto, pe de alta parte, vine in ajutorul soferilor care dispun de o navigatie dedicata cu Android si de un smartphone pe care se afla o versiune actualizata a softului de operare Android – versiunea 5.0 sau una mai noua.

Aplicatia se descarca simplu, de pe platforma Google Play store. In momentul in care smartphone-ul se conecteaza cu sistemul de navigatie dedicat al masinii, pe ecranul tactil se vor afisa aplicatiile.

Avantajele Android Auto sunt, de asemenea, semnificative:

  • soferul va putea sa utilizeze comenzi vocale, ceea ce inseamna ca va putea sa efectueze apeluri, sa trimita si sa asculte mesaje, in tot acest timp fara sa isi ia mainile de pe volan;
  • pe tot traseul soferul va beneficia de aplicatia Google Maps, care il va ghida optim. Practic, navigatia este monitorizata continuu, oferind informatii despre conditiile de drum si altele la fel de importante.

Nu in ultimul rand, MirrorLink ii va permite conducatorului auto sa beneficieze eficient de aplicatiile instalate pe smartphone, direct pe ecranul masinii. Acest lucru este posibil datorita interfetei care a fost proiectata pentru utilizarea telefonului in trafic: navigatie, telefon, muzica etc. Desi ruleaza pe telefonul android, aplicatiile se afiseaza pe ecranul tactil al masinii, iar sunetul se reda pe sistemul audio al autovehiculului.