TUTORIAL: Cum completam cu AdBlue la Citroen C4 1.6 HDI (2011 – 2020)

In acest video tutorial va vom arata cum se completeaza cu aditiv adBlue un Citroen C4 cu motorul de 1.6 litri diesel 2011-2020. Daca nu stiati ce este acest aditiv AdBlue, ei bine aflati ca acesta reduce emisiile de gaze nocive si astfel masina respecta standardele de emisii.

In cazul in care masina mai are putin din acest aditiv AdBlue, trebuie sa stiti ca aceasta va anunta printr-un semnal sonor insotit bineinteles si de un mesaj ce va fi afisat pe display-ul central si/sau pe tabloul din bord. In cazul de fata, Citroen-ul C4 1.6 HDI ne anunta atat cu mesajul „Top up emissions additive: Starting prevented in 2.400 km” cat si cu martorul „UREA” afisat pe instrumentarul de bord.

Mesajul „Top up emissions additive: Starting prevented in 2.400 km” ne anunta ca mai putem circula cu masina nu mai mult de 2.400 km pana la golirea rezervorului de AdBlue. Probabil ca va intrebati si de unde vine martorul luminos „UREA”? Ei bine, aceasta este chiar denumirea substantei chimice ce face parte din compozitia aditivului AdBlue.

Consumul de AdBlue variaza în functie de consumul de motorina si de distanta parcursa. În general, o masina care foloseste AdBlue consuma in medie intre 1 si 1,5 litri de AdBlue la 1.000 kilometri parcursi.

Ca sa aflati capacitatea rezervorului va trebui sa consultati manualul de utilizare al masinii. In general, rezervorul de AdBlue are o capacitate cuprinsa intre 8 si 25 litri.

Cum faceti sa resetati aceste avertizari? Simplu, urmariti tutorialul video de mai jos.

Pentru Citroen C4 1.6 hdi am folosit un aditiv AdBlue ISO 22241 pe care il gasiti AICI: https://bit.ly/2D5Kro0
Alti aditivi AdBlue pentru diverse modele GASITI AICI: https://bit.ly/3b4s3IC

1. Deschideti portbagajul si dati mocheta la o parte ca sa aveti acces la busonul de rezervorului lichidului AdBlue
2. Scoateti capacul negru
3. Desfaceti busonul de la rezervor rasucind de acesat invers acelor de ceas
Montati-i palnia care vine impreuna cu bidonul AdBlue ca sa alimentati mai usor
4. Completati cu aditiv AdBlue
Atentie, la realimentarea cu AdBlue aveti grija ca lichidul sa nu ajunga pe partile vopsite ale masinii, existând pericolul coroziunii!
5. Dupa ce ati terminat de completat cu AdBlue, puneti busonul la loc, capacul negru si trageti mocheta inapoi
Nu uitati sa inchideti portbagajul.
Dupa realimentarea cu AdBlue, verificati daca pe display si pe tabloul de bord va mai apar mesajul si martorul luminos de la inceput.

Mesajul de pe display si martorul din bord cu realimentarea aditivului AdBlue vor disparea imediat ce ati pus contactul sau dupa cativa kilometri parcursi.

Cumpara de AICI Testerul auto professional pentru toate marcile auto, reseteaza si detecteaza erorile, testeaza emisiile: https://bit.ly/35wqKj6

Te incurajez sa vezi si MIILE DE PRODUSE la preturi promotionale pentru Citroen: https://bit.ly/35tut0S

Cea mai diversificata gama de GADGETURI AUTO la preturi promotionale o gasesti AICI: https://bit.ly/2VRc3Th

Esti mecanic auto si cauti Scule Profesionale de cea mai buna calitate? Vezi AICI mii de produse: https://bit.ly/34ZUJ2C

Pentru consultanta specializata in vederea achizitionarii unei masini second-hand (verificari auto in service specializat, diagnoza auto, acces la licitatii auto https://www.adesa.eu/ro/home ) si/sau colaborari (promovare produse auto in tutorialele video) scrie-ne la adresa: servicetutorialsro@gmail.com.