Aston Martin DBX, primul SUV din istoria brandului britanic a ajuns si in Romania

Astazi a avut loc lansarea nationala a modelului Aston Martin DBX, primul SUV din istoria brandului britanic. Acesta a fost dezvelit in cadrul reprezentantei oficiale Aston Martin din Otopeni. România se află în primele 5 țări care prezintă direct acest model clienților doritori să intre în posesia unui astfel de automobil în prima jumătate a anului 2020.

Aston Martin DBX prezintă o serie de caracteristici, funcționalități și finisaje de top, de care viitorii clienti pot beneficia la un preț foarte avantajos comparativ cu modelele asemănătoare din segmentul automobilelor de lux. Modelul standard prezentat astăzi la București include în pachetul de bază opțiuni și finisaje pe care competitorii le listează ca și extraoptiuni generatoare de costuri suplimentare. Asa ca ce mai asteptati!

Noul Aston Martin DBX poate fi comandat începând chiar din această lună, cu livrări programate pentru prima jumătate a anului 2020. Dar sa vorbim si de pret care bineinteles este pe masura a ceea ce ofera, adica nici mai mult nici mai putin de 165.000 Euro, dar atentie, fără TVA. Cei carora le fac cu ochiul, trebuie sa stie ca iși pot configura modelul droit în cadrul reprezentanței oficiale Aston Martin din Otopeni.

Ca si informatii tehnice, va spunem ca are o greutate totala de aproximativ 2,2 tone, din care cateva kilograme bune le are motorul V8 de 4 litri, bi-turbo, pe care il gasiti si in modelele DB11 si Vantage. Acesta livreaza 550 CP si un cuplu maxim de 700 Nm si vine impreuna cu funcția de dezactivare a cilindrilor pentru a îmbunătăți economia de combustibil. Dar asta nu e tot, noul SUV DBX ajunge de la 0 la 100 km / h în 4,5 secunde și atinge viteza maximă de 291 km / h.

Portbagajul ofera un spatiu de incarcare de 632 litri iar scaunele posterioare se pot plia in configuratie 40-20-40. La capitolul siguranta, Aston Martin DBX ofera in echiparea standard asistența pentru păstrarea benzii de rulare, asistența pentru unghiul mort, frânarea automată de urgență, sistemul de detectare a pietonilor, recunoașterea semnelor de circulație si multe altele.