De ce este util un raport cu istoricul mașinii rulate BMW? Ce informații îți dezvăluie?

Dacă dețineți un BMW și doriți să aflați informații despre trecutul său sau intenționați să achiziționați un BMW rulat, veți avea nevoie de obținerea unui raport istoric BMW. O verificare VIN vă va oferi informații importante despre istoricul mașinii, informații care vă vor ajuta să luați o decizie referitoare la achiziționarea mașinii. Cumpărarea unei astfel de mașini fără a cunoaște întregul său istoric reprezintă un risc pentru propria siguranță, dar și pentru ceilalți participanți la trafic. Asigurați-vă că vehiculul nu a avut accidente, este în stare de funcționare și nu are defecțiuni ascunse.

 

Unde veți găsi numărul VIN la un autoturism marca BMW?

Dacă vă întrebați unde veți regăsi numărul VIN al mașinii, trebuie să știți că acesta poate fi găsit atât în format fizic, cât și în actele mașinii. 

În acte, poate fi găsit în cartea mașinii, în cartea de identitate, dar și în polița de asigurare. Numărul VIN poate fi găsit și pe componentele mașinii, la nivelul parbrizului în partea stângă, pe ușa șoferului, sub capotă, sub roata de rezervă a mașinii, sub scaunul pasagerului din dreapta, pe interiorul aripii din față, precum și sub ștergătoare. Toate aceste locuri pentru inscripționarea numărul VIN, sunt alese strategic pentru a limita înșelăciunile. 

Dacă intenționați să achiziționați un BMW rulat, pentru a vă asigura că nu faceți o investiție dezavantajoasă financiar, solicitați un raport istoric BMW.

Pentru a accesa un raport cu istoric mașină BMW, pe Automoli.ro în căsuța dedicată VIN, introduceți numărul de identificare al vehiculului (seria de șasiu), selectați metoda de plată și achitați. În scurt timp pe adresa de email înregistrată, veți primi un raport istoric BMW detaliat, ce cuprinde toate informațiile despre autoturism, din momentul în care a ieșit pe porțile fabricii auto. 

Când să efectuați o verificare VIN pentru BMW?

Când cumpărați un BMW rulat, verificarea VIN vă va putea scuti de o mulțime de probleme. Puteți evita achiziția unei mașini furate, cu probleme ascunse sau cu un istoric grav de accidente. De asemenea, verificarea VIN va dezvălui numărul de kilometri și unde a fost înmatriculată ultima dată mașina. 

În funcție de țara și zonele în care a fost condusă mașina, vă puteți face o idee asupra potențialelor probleme ascunse. Un exemplu ar fi daunele provocate de sare, în țările cu vreme rece în permanență. Sau uzura frânelor și a volantei în zonele foarte aglomerate. 

O verificare VIN BMW privind întregul istoric vă va ajuta să cunoașteți ultimul proprietar în acte al mașinii, pentru a evita surprizele neplăcute în momentul înmatriculării acesteia.

Informații regăsite în urma verificării VIN privind istoricul BMW

În urma verificării VIN, veți primi un raport ce cuprind un întreg istoric BMW. Acesta vă dezvăluie o serie de informații privind raportul cu istoricul autovehiculului, informaţii despre autovehicul, istoricul de service al vehiculului, istoric avertismente, evenimente și kilometraj, precum și analiza numărului VIN. 

Un factor important și adesea verificat de pasionații BMW, îl reprezintă istoricul kilometrajului. Această marcă este cunoscută pentru modificarea odometrului de către anumiți vânzători, în special pentru mașinile aduse din străinătate. Pentru a evita să intrați în posesia unei mașini rulate intens, cu puțini kilometri la bord în aparență, dar cu sute de kilometri reali în spate, verificați întotdeauna istoricul auto. 

Verificarea VIN vă va oferi informații despre evenimentele semnificative la care BMW-ul a fost supus în trecut. Foarte multe mașini sunt avariate, chiar daune totale, însă reparate și refăcute din punct de vedere estetic, vândute apoi ca fiind impecabile. Informațiile din raport vă pot ajuta să vă faceți o idee asupra gravității accidentelor și repararea acestora. 

Anumite modele de BMW au distribuția amplasată în partea din spate a motorului. Schimbarea distribuției necesită scoaterea motorului, o operațiune mai dificilă și costisitoare. Acesta ar fi un motiv pentru care anumiți proprietari evită să o schimbe la timp sau deloc. Printr-un raport VIN veți ști cu exactitate dacă mașina a intrat într-un service auto pentru înlocuirea distribuției la timp, pentru a evita distrugerea motorului. 

Alegeți să vă protejați sănătatea și bugetul, asigurându-vă că BMW-ul pe care intenționați să îl achiziționați este în stare perfectă de funcționare, nu este declarat furat, iar suma plătită pentru achiziție este în concordanță cu valoarea acestuia.

 

Foto principală: Pexels