9 TEPE / METODE mai vechi (multe dintre ele folosite si acum) care pacaleau cumparatorii de masini second-hand!

In acest clip veti vedea cele mai ingenioase metode de a ascunde defectiunile masinilor second-hand de acum 15-20 ani la care apelau comerciantii de masini sau samsarii pentru a pacali cumparatorii de autovehicule second-hand.

1. Ascunderea batailor din motor cu un ulei mai vascos
Se zice ca samsarul e in stare de orice pentru a-si vinde masina, dar asta nu este adevarat, poate doar partial. Ei bine, daca masina are batai in motor si necesita costuri mari de reparatie, vanzatorul sau samsarul apeleaza la o metoda destul de ingenioasa: schimbarea uleiului din motor cu unul cu o vascozitate mai mare. Astfel, bataile din motor sunt diminuate si vor fi aproape insesizabile pentru un amator.

2. Stergerea martorului „Check Engine” sau „Defectiune Motor” si altor martori cu banda izolatoare
Multe masini second-hand ajung sa aiba probleme tehnice sau electrice care le dau de cap pana si celor mai iscusiti mecanici auto. Iar asta ii pune in dilema pe comerciantii de masini, asa ca apeleaza la metode mai putin ortodoxe. Cum ar fi, demontarea ceasurilor din bord si acoperirea martorului „Check Engine” sau „Defectiune Motor” cu banda izolatoare. Asadar, un amator care nu stie sa verifice aprinderea tuturor martorilor din bord cand pune contactul, va avea o mare durere de cap dupa ce va cumpara masina si va constata defectiunea.

3. Acoperirea ruginii de pe sasiu cu un strat de praf de pe camp
Stim cu totii ca multe masini second-hand care ajung in tara nu sunt intr-o stare impecabila. Mai ales daca vin dintr-o tara cu umiditate crescuta. Asa ca problema
cu rugina pune mari probleme samsarilor care bineinteles, si aici, au gasit o solutie simpla si ieftina de a scapa de aceasta: ungerea sasiului cu ulei ars si apoi o plimbare pe campul plin de praf si treaba e ca si rezolvata.

4. Schimbarea ceasurilor din bord cu altele cu kilometraj mai mic
Si aici ne referim de tepele la masini cu o vechime de 15-20 ani si neavand acces la atatea informatii si dispozitive de verificare a istoricului masinii, metoda cu schimbatul ceasurilor din bord era una destul de des intalnita.

5. Pacalirea martorului din bord pentru lipsa centurilor de siguranta care se pretensioneaza
Chiar si masinile mai vechi beneficiaza de acele capse pirotehnice atasate la centurile de siguranta care sunt declansate atunci cand masina are un accident. Rolul acestora este de a strange centura de siguranta pe sofer sau pasager pentru a-l pregati de impact. Asadar, multi vanzatori de masini prefera sa nu mai cumpere alte centuri de siguranta cu pretensionare, fiind un cost prea mare de suportat. Asa ca niste sigurante conectate unde trebuie anuleaza martorul de centura de siguranta din bord care ar fi semnalizat aceasta problema.

6. Daunele facute de grindina acoperite cu kit si vopsea
Cei care se ocupa cu achizitionarea de masini second-hand din Germania stiu ca cele mai bune oferte sunt la masinile distruse de grindina. Dar pentru a le vinde in tara, acestia trebuiau sa le aduca intr-o stare cat mai buna, preferand sa acopere micile adancituri cu kit si vopsea. Din pacate, aceste reparatii (temporare) nu tin foarte mult din cauza vibratiilor si care pot duce la aparitia fisurilor sau crapaturilor pe toata suprafata avariata.

7. Imbracarea plansei de bord pentru a ascunde lipsa airbag-ului de la pasagerul din fata
Da, exista posibilitatea sa imbraci plansa de bord (pentru ca e mai ieftin ca una noua sau second-hand) cu un material la fel ca cel pe care-l are bordul din fabrica. Din nefericire, îndemânarea tapițerilor la care apelează samsarii a devenit foarte buna, așa că un bord retapitat poate ascunde foarte ușor lipsa airbag-ului pasager. Asadar, o diagnoză de mare precizie poate salva nu doar bani, ci chiar ființele cele mai dragi.

8. Montarea farurilor provenite de la masini cu volan pe dreapta
Legenda spune că samsarul va schimba bordul cu unul al cărui volan este amplasat pe partea corectă, dar nu va lăsa farurile neatinse. De fapt, nu e o legendă, ci nefericita realitate a prea multe dintre mașini importate din Marea Britanie. Dacă observi că blocurile optice luminează prost pe partea dreapta a drumului, iar ceilalți șoferi îti dau flash-uri într-una, cel mai probabil ai fost deja victima unei țepe.

9. Reparatii facute de forma dupa inundarea blocului motor
Companiile de asigurări nu despăgubesc mașinile care au suferit inundații la motor, așa că prețul la care pot fi cumpărate după constatarea daunei totale îi atrage pe mulți samsari. Mai mult, există multe exemplare aduse tocmai de peste Ocean și cosmetizate astfel încât designul lor să pară cât se poate de european. Mecanicii pricepuți îți pot arata ce înseamnă o chiulasă și niște cilindri cârpiți, doar cât să ajungi cu mașina acasă. Din păcate, prea mulți șoferi uită să apeleze la profesioniști.

Daca nu esti initiat in domeniul auto si vrei sa-ti cumperi o masina second-hand prin evitarea tepelor sau problemelor, apeleaza cu incredere la serviciile echipei noastre, Carguru.ro!

Daca stii si alte metode sau tepe care se dadeau la masinile second-hand, scrieti-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!