TUTORIAL: Cum completezi cu AdBlue la BMW X5 M50D, X6 M50D (2014-2019)

Avem aici un BMW X5 M50D din 2015 care are nevoie de completare cu AdBlue. Ca sa vedem intr-adevar ca are nevoie de adblue, vom porni motorul si vom observa mesajul „AdBlue Reserve” si martorul luminos AdBlue afisate pe ceasurile din bord. Iar pe display-ul central apare si mesajul „AdBlue should be refilled at the next oppurtunity. See owner’s handbook.”

AICI gasesti lichid AdBlue pentru modelele BMW: http://bit.ly/3tJDEag

Ca sa aflam cu cat trebuie sa completam si ce autonomie mai avem cu cantitatea de lichid AdBlue ramasa in rezervor vom intra in meniul principal iar aici selectam Vehicle Information / Vehicle Status si aici selectam iconita AdBlue. Aici ne arata ca la Range / Autonomie ne spune ca mai avem de parcurs 1.600 km cu cantitatea de AdBlue ramasa in rezervor. Iar la Refill / Reumplere ne anunta ca trebuie sa adaugam 10 litri de lichid AdBlue.

Apoi ne ducem la Owner’s Handbook (care inseamna Manualul Proprietarului) si scriem AdBlue si vedem deja in dreapta ecranului mai multe probleme legate de AdBlue. Pe noi ne intereseaza „AdBlue, topping up yourself” (completeaza singur cu AdBlue) iar la Suitable AdBlue aflam ca trebuie sa completam cu lichid AdBlue cu ISO 22241-1 sau cel recomandat pentru BMW.

Ca sa facem completarea cu AdBlue va trebui sa deschidem capota si aici se poate vedea capacul albastru in dreapta motorului pe care scrie AdBlue. Il desfacem tinand cu o mana de plasticul negru.

Noi am cumparat un bidon de 5 litri de AdBlue care e cel recomandat de BMW, adica are acel ISO 22241-1. Acesta vine impreuna si cu un furtun palnie pentru o umplere mai usoara. Fixam apoi palnia pe gura de umplere si turnam aditivul AdBlue in rezervor.

Dupa ce l-am turnat pe tot, punem capacul la loc si verificam daca mai avem mesajul „AdBlue Reserve” si martorul luminos AdBlue in bord. Asadar punem contactul si vedem ca mesajul si martorul luminos au disparut. Verificam si autonomia pe display-ul central in Meniul Principal la Vehicle Information / Vehicle Status / Adblue si vedem ca avem o autonomie de 8.500 km. Asadar, pentru doar 5 litri de AdBlue putem circula aproximativ 7.000 km cu BMW X5 M50D.

Tot ce ai nevoie să știi, în detaliu despre BANII CARE FAC BANI. 8 PASI VIDEO EXPLICATI pe intelesul tau: –- https://bit.ly/3dkBq9c

Te incurajez sa arunci un ochi si peste MIILE DE PRODUSE la preturi promotionale pentru BMW AICI: https://bit.ly/2PM89vG

Cea mai diversificata gama de GADGETURI AUTO la preturi promotionale o gasesti AICI: https://bit.ly/2VRc3Th

VEZI SI ALTE TUTORIALE AUTO CU BMW:

Cum schimbi Bec Far Faza Scurta la BMW Seria 5 F10, F11, F07!

Cum repari defectiune Angel Eyes sau eroarea “Headlight Vertical Aim Control Failure” la BMW Seria 5 F10, F11, F07!

Cum schimbi (demontare) Grila Ventilatie Centrala Bord la BMW Seria 5 F10, F11 in 13 pasi simpli!

Demontare / inlocuire grila ventilatie spate (cotiera) la BMW Seria 5 F10, F11 (2011-2017) in 7 pasi simpli!

Cum accesezi MENIUL ASCUNS / SECRET la BMW Seria 1, 3, 5, 6, 7, X1, X3, X5, X6 in 4 pasi!