Ce rol are termostatul pentru lichidul de răcire 

Ce este un termostat pentru lichidul de răcire 

Un termostat este un dispozitiv care măsoară temperatura lichidului de răcire a motorului. Această piesă are rolul de a ști când să deschidă și să închidă circuitul apei de racire pentru ca motoarele pe combustibil să poată funcționa la o temperatură optimă. Termostatul dispunde de o valvă situată în cadrul sistemului de răcire al autovehiculului dumneavoastră. Responsabilitatea sa este de a controla cât de mult lichid de răcire care este recirculat din nou în motor și cât de mult este răcit prin radiator înainte de a fi recirculat. Termostatul auto este situat între motor și radiator. în momentul în care se strică, ansamblul total de răcire a motorului se va strica, ceea ce ar putea duce la problema grave. Deoarece această piesă este un alt element din cadrul de răcire a motorului, majoritatea clienților de vehicule au dificultăți în a înțelege cum este răcit motorul lor.

De ce este necesar un termostat 

Termostatul este locul de unde începe totul în ceea ce privește sistemul de încălzire și răcire a masinii dumneavoastră. În momentul în care îl setați, termostatul declanșează, gestionează și monitorizează procesul de control al temperaturii din habitaclu și vă ajută să mențineți o temperatura confortabilă pentru pasageri.Termostatul de pe vehiculului dumneavoastră este o piesă foarte importanta, fiind responsabil sa gestioneze cât de mult lichid de răcire care este reciclat din nou în motor și cât de mult este răcit prin intermediul radiatorului înainte de a fi reciclat.

Poza cu termostat luata de la euautopiese.ro

Simptomele defecțiunii termostatului pe care trebuie să le cunoașteți

Un sistem de control al temperaturii care funcționează bine este fundamental pentru confortul interior al masinii. Orice problema a sistemului de control al temperaturii este demna de luat in seama, însă înainte de a apela la un mecanic auto, aruncați prima data o privire la termostat. Problemele minore ale termostatului pot duce la probleme mult mai grave la sistemul de aer conditionat și pot influența în mod direct execuția și confortul sistemului de răcire.

 • Citiri la temperaturi ridicate. Efectele secundare fundamentale ale unui termostat slab sunt legate de supraîncălzirea motorului. …
 • Schimbări radicale de temperatură. …
 • Pierderea lichidului de răcire. …
 • Utilizarea extinsă a combustibilului. …
 • Trepidatii ciudate.

Cand este momentul potrivit sa schimbi termostatul.

Un termostat care este blocat pe deschis va face ca lichidul de răcire să circule prin radiator în mod constant, în orice caz, la porniri reci. Astfel, s-ar putea foarte bine ca motorul să nu ajungă niciodată la temperatura de lucru optima, iar la verificarea temperaturii lichidului de răcire să se constate ca se afla într-un punct mai rece decât de obicei. Iată câteva indicii in acest caz:

 1. Termostatul dumneavoastră este simplu. …
 2. Termostatul dumneavoastră nu este programabil. …
 3. Termostatul dvs. a fost setat gresit. …
 4. Aerul conditionat pornește și se oprește din senin. …
 5. Consum de combustibil mare …
 6. Erori pe termostat…
 7. Nu se pot face setari pe termostat

Cum să înlocuiți un termostat

 1. Etapa 1: Mood killer-ul unității și puterea. Opriti vechiul modul. …
 2. Etapa 2: Eliminați termostatul. …
 3. Etapa 3: Legati firele. …
 4. Etapa 4: Faceți o fotografie. …
 5. Etapa 5: Desprindeți firele. …
 6. Etapa 6: Eliminați vechile ancore de perete. …
 7. Etapa 7: Introduceți nouă placă de perete. …
 8. Etapa 8: Interfața firelor.