Rent a car pe termen scurt vs serviciul clasic de inchirieri auto

Ati auzit pana acum de serviciul clasic de rent a car. Probabil pentru unele persoane, acest domeniu este deja cunoscut sau a fost folosit cel putin o data in viata. Pachetul clasic de rent a car pe termen scurt este un serviciu total diferit. Acesta imbina elemente de car sharing cu conceptul clasic de inchirieri auto.

Este ideal pentru persoanele, care vor sa inlocuiasca taxiul. Preturile pentru a circula pe baza acestui tip de serviciu sunt destul de scazute. In randurile urmatoare, vom vedea la ce se refera mai degraba acest sistem de inchiriere si care este diferenta fata de pachetul clasic de inchirieri masini.

Sistemul clasic de rent a car este un modul cunoscut de intreaga lume. Totul este destul de simplu. O persoana care nu dispune de o masina si are nevoie de aceasta, o poate inchiria. Autovehiculul se ridica din flota de rent a car si va trebui predata in aceleasi conditii, ca atunci cand a fost preluata de client.

Plata se face pe fiecare zi de inchiriere, iar cu cat numarul zilelor inchiriate va creste, cu atat pretul pe zi va scade. Se retine la inceputul perioadei de rent o garantie, care poate fi blocata fizic sau pe cardul de credit. In conditia in care autovehiculul este returnat fara nici o dauna, aceasta va fi returnata clientului.

Cam acest lucru inseamna serviciul de inchirieri auto. In randurile de mai jos, vom vedea cum se manifesta si modulul de inchirieri masini pe termen scurt.

Inchirieri auto pe termen scurt versus rent a car normal

Acest modul are capacitatea de a pune la dispozitie autovehicule cat mai aproape de client. Spre exemplu, in orasul Bucuresti, cat si in alte localitati mai mari domeniul de inchirieri auto pe termen scurt este destul de simplu de folosit. Se intra pe aplicatia, care pune la dispozitie acest serviciu.

Cum functioneaza serviciul de inchirieri masini pe termen scurt?

Firma care practica acest tip de activitate va trebui sa aiba cat mai multe masini in cat mai multe locuri. Ea trebuie sa acopere o zona cat mai mare a orasului respectiv. Dumneavoastra ca si client intrand pe aplicatie, veti vedea in ce locuri sunt pozitionate autovehiculele respective. Va trebui ca pe mai departe sa alegeti una din aceste masini. O selectati pe aplicatie, dupa care va indreptati catre autovehicul.

Cum folosesc masina in modulul de inchirieri masini pe termen scurt?

O data ce ati selectat autovehiculul respectiv va trebui sa conduceti masina aleasa. Aceasta poate fi lasata doar in zonele precizate de aplicatie. Plata se va face direct din soft, o data ce s-a terminat cursa dumneavoastra. Autovehiculul inchiriat pe termen scurt se va conduce oricat doriti.

Plata pentru un asemenea serviciu se realizeaza in functie de numarul de kilometri sau in functie de minutele petrecute in masina. Aici, depinde de fiecare companie in parte. Cele mai multe dintre ele functioneaza prin plata pe kilometru.

De ce sa aleg serviciul de inchirieri masini pe termen scurt?

In primul rand acest sistem de rent a car inlocuieste foarte mult din piata de car sharing si din taxiuri. Ganditi-va ca unii din clientii care apeleaza la aceste servicii au permis. Foarte multi dintre acestia vor dori sa conduca masina singuri. In astfel de situatii, ei reprezinta un numar de potentiali clienti pentru firmele de inchirieri pe termen scurt.

Care sunt avantajele inchirierii pe termen scurt?

Unul dintre avantaje este ca: Poti conduce oriunde si oricat. In cazul taxiurilor daca vei avea opriri, soferul va trebui sa stea dupa client. La orele de varf, atat taxiurile cat si aplicatiile de car sharing nu au puterea de a ajunge catre toata clientela. Astfel, inchirierea auto pe termen scurt se potriveste ca o manusa pentru o parte din clientii de pe aceasta piata.

Fata de piata car sharing, tariful platformelor de inchirieri auto pe termen scurt este doua ori mai mic. Astfel, daca pentru car sharing o cursa se plateste cu 2 Ron pe kilometru,… In cazul aplicatiilor de rent pe termen scurt, tariful este de 1 Ron. Pe langa toate acestea, ganditi-va ca va puteti alege singur traseul preferat. Aplicatia pentru un astfel de serviciu va ofera mai multe avantaje, fata de ceea ce pun la dispozitie platformele de car sharing si taxiurile.

Acum ati vazut cu ce avantaje vine serviciul de rent a car pe termen scurt fata de taxiuri. Vom vedea mai departe diferente intre acest modul si sistemul clasic de rent a car.

Diferente intre sistemul clasic de rent a car si modulul de inchirieri auto pe termen scurt

Chiar daca cele doua servicii fac parte din aceeasi piata, ele sunt total diferite. Mai exact, tipurile de clienti la care se adreseaza cele doua module nu sunt deloc asemanatoare.

Diferente intre clientii din cele doua module de rent a car

Clientii de rent a car din sistemul clasic sunt de doua feluri. In primul rand sunt clientii care se incadreaza in ansamblul turistic. Acestea sunt persoanele care inchiriaza masina pentru a calatori. Ca sa intelegeti mai bine, acestia reprezinta 70% din totalul de clienti de inchirieri auto. Ei apar doar in perioadele sezoniere si in lunile din perioada sarbatorilor.

A doua categorie a persoanelor care inchiriaza masini in sistemul clasic de rent a car este cea de business. Acestia au nevoie ca autovehiculul inchiriat sa fie tot timpul la dispozitie.

In cazul inchirierilor pe termen scurt, clientii sunt total diferiti. Aici veti gasi persoanele care locuiesc in orasul respectiv si au nevoie de o masina, care sa le permita deplasarea dintr-un punct in altul. Ei sunt clientii care pot la fel de bine sa foloseasca si serviciile de car sharing. Aceste persoane nu doresc o masina cu pretentii si nu doresc sa se deplaseze decat in interiorul localitatii respective.

Exista aplicatii de inchirieri masini pe termen scurt in Romania?

In orasul Bucuresti se afla singura aplicatie de inchirieri pe termen scurt. Aceasta se numeste Just Go Rent a Car si permite persoanelor sa se deplaseze in capitala, fara sa mai depinda de serviciile de car sharing. Este destul de usor de folosit, numai ca…

Ca orice sistem de inchirieri pe termen scurt, nu se va putea folosi in afara localitatii. Momentan, cei de la Rent-4U ( care detin modulul de inchirieri pe termen scurt Just Go ) au legat orasul Bucuresti de Otopeni. Astfel, aria de circulatie cuprinde in prezent doar cele doua orase.

Este posibil ca aceasta aplicatie sa se extinda si in restul oraselor?

Desigur, numai ca va fi o problema. Nu puteti circula cu aceste autovehicule decat in zonele sugerate de aplicatie. Acestea vor face tot timpul parte dintr-o zona urbana. Este limitata la acest aspect, pentru a se lega toate aceste calatorii.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data ce inseamna un serviciu de rent a car pe termen scurt. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!