TUTORIAL: Ce faci cand iti apare martorul AdBlue („norisor”) in bord la Dacia Duster 2018-2022

Iata ce trebuie sa faceti atunci cand vi se aprinde martorul din imagine in bord care arata ca un norisor cu picaturi (lacrimi) si valuri sau filtru particule la Dacia Duster sau alte modele similare.

AICI gasesti Aditiv AdBlue pentru masina ta la pret promotional:

In general, acest martor luminos care reprezinta sistemul AdBlue apare impreuna cu alti doi martori luminosi in bord: acestia sunt Defectiune motor sau Check Engine si cheita care reprezinta resetarea perioadei de service. S-ar putea sa vedeti si mesajul „Verifica sistem anti-poluare” sau Check Anti-pollution system pe display-ul central de la ceasuri la Dacia Duster.

Prima data, acest martor luminos Adblue se aprinde din timp si inainte ca rezervorul de lichid Adblue sa se goleasca. Asadar, la prima avertizare unde martorul luminos AdBlue este galben, nu trebuie decat sa faceti inapoi plinul cu aditiv AdBlue.

Dupa ce ati umplut rezervorul cu AdBlue, martorul luminos ar trebui sa se stinga. Daca nu umpleti la timp rezervorul, martorul luminos va deveni rosu si in acest caz nu veti mai putea sa porniti motorul dupa ce l-ati opriti. Sistemul AdBlue e facut in asa fel incat sa nu mai puteti circula cu masina daca aceasta nu este alimentata cu acest aditiv AdBlue.

Trebuie sa stiti ca in momentul in care vi s-a aprins martorul luminos AdBlue, mai aveti aproximativ 2-3 litri de aditiv in rezevor cu care veti mai putea parcurge (conform manualului Dacia) 2.400 km pana cand sistemul nu va mai lasa motorul sa porneasca. Asadar, e destul timp.

Daca martorul luminos nu se stinge nici dupa ce ati alimentat cu aditiv AdBlue, atunci va trebui sa faceti o vizita la un service Dacia pentru actualizarea sau updatarea software-ului de pe masina dumneavoastra.

AICI gasesti Accesorii Dacia la CEL MAI BU PRET:

VEZI si celelalte TUTORIALE VIDEO cu Dacia si Renault:

Ce trebuie sa faci cand ai probleme cu blocul de lumini, claxon, maneta semnalizare la Dacia Logan, Sandero, Duster, Dokker, Lodgy, Clio 4!

Cum resetezi INTERVALUL DE SERVICE la Renault Megane si Fluence!

Cum demontezi radio-CD Blaupunkt (Iveco, Fiat Doblo, Dacia Logan, Renault Megane, etc.) in 3 pasi!

Cauti Asigurare RCA sau CASCO pentru masina ta? – AICI compari, alegi si ai polita RCA instant la cel mai bun pret si cu plata Online, totul in doar 4 minute:

AICI gasesti ANVELOPE AUTO de la producatori de top si pe toate marimile la cel mai bun pret: —- si aici: —-

Cea mai diversificata gama de GADGETURI AUTO la preturi promotionale o gasesti AICI:

Urmareste-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/servicetutorials
Urmareste-ne pe Instagram: https://www.instagram.com/service_tutorials/

Acest video este doar in scop informativ! Nu ne asumam nicio raspundere pentru pagubele materiale sau daunele provocate bunului personal ca urmare a informatiilor continute in acest clip. Utilizati aceste informatii pe propriul risc.