Cum funcționează discurile de frână

Cum funcționează discurile de frână

Discul de frână care se rotește odată cu roata, este susținut de placutele de frână (material de frecare) montate pe etrier din cele două părți cu tensiune de la piston (instrument de presiune) și decelereaza rotatia discului, în acest fel, se reduce și se oprește vehiculul. La franare, placutele de frână zdrobesc discul și nu roata, iar energia este trimisă cu ajutorul lichidului sub presiune și nu prin intermediul unei legături. Butucul dintre placute si disc dă vehiculul înapoi, iar discul se încălzește în mod excepțional.

Majoritatea vehiculelor livrate în prezent utilizează sistemul de frânare circulară; anumiți producători folosesc încă tamburi, dar viabilitatea lor nu se compare cu cea a frânei pe disc.O frână este un dispozitiv mecanic care reprimă mișcarea prin reținerea energiei de la un cadru în mișcare. Se utilizează pentru a ușura sau a opri un vehicul, o roată, un butuc în mișcare sau pentru a împiedica deplasarea acestuia, cel mai frecvent obținută prin frecare. CERAMICA. Plăcuțele de frână ceramice au o putere de oprire uimitoare și împrăștie bine căldura. disc de frana ventilat TRW DF2652 este potrivit pentru majoritatea aplicațiilor tipice de conducere, nu produc aproape niciun reziduu sau zgomot și sunt durabile. Caracteristicile discului includ, de asemenea, o suprafață lăcuită și un conținut ridicat de carbon. Compatibil cu multe vehicule ca Audi, Seat, Skoda și Volkswagen.

Părțile fundamentale ale unei frâne cu discuri sunt:

 • Plăcuțele de frână
 • Etrierul, care conține un piston
 • Discul, care este montat pe butuc

DISC / ROTOR și care sunt tipurile de discuri de frână

Există două tipuri de frane circulare. Una dintre ele este cunoscută sub numele de „frână cu placă de tip conflictual cu cameră”, care are camere pe diferite părți ale rotorului circular, iar cealaltă este „frâna de tip cerc plutitor”, care are o cameră doar pe o singură parte. Frânele cu discuri flotante se mai numesc și frane circulare de tip știfturi glisante.

Cercul sau rotorul este cea mai mare piesă din cadrul frânei cu discuri și este fixat pe fiecare roată, prin deschiderile de pe fațada centrului (preconizată). Cercurile, în cea mai mare parte, sunt formate din metal masiv, cu toate acestea, fiecare va avea un amestec special de metale în funcție de tipul de vehicul și de nevoile de execuție. Placă este suprafața de contact pentru vârsta de eroziune în mecanismul de oprire, așa că ar trebui să aibă posibilitatea de a suporta o tensiune și o intensitate enorme.

Care sunt caracteristicile unui sistem de frânare pe disc?

Calitățile unui mecanism de oprire încorporează forța de vârf, disiparea continuă a energiei, estompare, netezime, putere, senzația pedalei, rezistență, durabilitate, greutate și zgomot. Câteva elemente diferite care sunt înregistrate pot fi considerate ca fiind calitățile unui sistem de frânare.Când vine vorba de cadrele de frânare pe disc, există patru secțiuni pe care trebuie să le cunoașteți cu adevărat: Plăcuțele, motoarele, etrier și feroneria. Frânele cu disc vin în diferite dimensiuni măsurate în milimetri. Cele mai comune dimensiuni includ 150 mm, aproximativ 6 inci, care este una dintre cele mai mici versiuni; 160 mm; 185 mm; și 203 mm. Cea mai comună dimensiune mare este de 203 mm, adică 8 inci.

Cerințe majore pentru sistemele de frânare pe disc

 • Execuție excelentă a frânării. Listele pentru a evalua eficacitatea frânării unui vehicul sunt distanța de frânare, decelerația de frânare și timpul de frânare.
 • Simplu de lucrat, cu o rezistență mare la direcție în timpul frânării. …
 • Este minunat să spargi perfecțiunea. …
 • Dispersie de mare intensitate, simplu de schimbat

Cât de des ar trebui să schimbați discul de frână 

Ca o presupunere bună, vă puteți aștepta ca plăcuțele de frână să aibă o perioadă lungă de aproximativ 80.000 – 120.000 mile. 4 semne care trebuie urmărite

 • Frane zgomotoase sau scartaitoare. Veți vedea acest semn înainte cu mult timp, deoarece vehiculul dvs. va face un zgomot strident atunci când utilizați frânele.
 • Oprirea durează mai mult. …
 • Vibrații. …
 • Daune aparente.